Ochranná, vysoce odolná rukavice. Rukavice je technickým zdokonalením rukavice, která je s úspěchem vyráběna od roku 1983 a vychází z patentované technologie (vynálezu) s tím, že využívá současné nové materiály a postupy.
Velikost
Velikosti rukavic jsou rozlišeny barvou obšití:
Panzerhand® M2
Ochranná, vysoce odolná rukavice. Rukavice je technickým zdokonalením rukavice, která je s úspěchem vyráběna od roku 1983 a vychází z patentované technologie (vynálezu) s tím, že využívá současné nové materiály a postupy. Díky těmto novým technologiím je rukavice odolnější a příjemnější při nošení. Pro zvýšení ochrany je lem prodloužený o 4 cm.
Hlavní možnosti využití jsou především tam, kde je vysoké riziko poranění ruky ostřím a to zejména v potravinářském průmyslu při bourání masa – rukavice je levnější a příjemnější alternativou kroužkových rukavic. Rukavice lze však použít i v jiných odvětvích průmyslu (např. při výrobě plechů apod.).
Srovnání hodnot dle EN 388
Odolnost proti oděru: | třída 4 (max. 4) |
Odolnost proti řezu Coupe test: | třída 5 (max. 5) |
Odolnost proti dalšímu trhání: | třída 4 (max. 4) |
Odolnost proti propichnuti: | třída 1 (max. 4) |
Odolnost proti řezu TDM test: | třída F (max. F) |
Srovnání hodnot dle EN 407
Odolnost proti kontaktnímu teplu: | třída 1 (max. 4) |
Rukavice vyhovuje EN ISO 13997 na plošný řez a dosahuje excelentních výsledků 75,4 N (Newton). Pro srovnání 22 Newton je hodnota odpovídající třídě 5 dle EN 388.
Rukavice vyhovují požadavkům nařízení Evropského parlamentu a rady 1935/2004 pro materiály a předměty určené pro styk s potravinami. Toto je doloženo příslušným atestem.
Rukavice neobsahují skelná vlákna, která se při práci lámou a mohou zůstávat ve zpracovávaných potravinách!
Varianta Silvernite
Antibakteriální verze rukavic Panzerhand M2 obsahující vlákna vyrobená nanotechnologií obohacená o ionty stříbra. Stříbro působí antibakteriálně a tato úprava je permanentní. Dle EN ISO 20743 dosahují rukavice „Red Level“ tj. jsou stále antibakteriální i po 50 cyklech praní. Tato úprava je velmi vhodná pro práci v potravinářském průmyslu.